Guide: Kom godt i gang
Guide: Kom godt i gang
Find og hoved og hale i digitalt understøttet læring
I CDUL arbejder vi med digitalt understøttet PBL. Det er et overordnet begreb, og under det kan der findes mange forgreninger. I det daglige taler vi bl.a. om hybridundervisning, Blended Learning, Flipped Classroom og digital undervisning. Disse og formodentlig også andre begreber for digital PBL vil du støde på, både her på hjemmesiden og i din dagligdag på AAU. Der findes bestemte definitioner for hvert begreb, men til en start er her en kort introduktion:
- Hybridundervisning: Undervisning, hvor en andel af de studerende både befinder sig i et klasselokale, mens resten deltager via digitale løsninger, som fx Teams eller Zoom. De digitale og de klasserumsbaserede læringsaktiviteter foregår synkront – på samme tid.
- Blended Learning: Undervisningen foregår med en samlet elevgruppe, der arbejder enten med digitale læringsaktiviteter eller klasserumsbaserede læringsaktiviteter. De digitale og de klasserumsbaserede læringsaktiviteter foregår asynkront – ikke på samme tid. Få en introduktion til blended learning her.
- Flipped Classroom: Dette er en metode til at udnytte den tid man har med de studerende mest muligt. Der byttes rundt på den traditionelle fremgangsmåde; fælles præsentation af nyt fagligt indhold i undervisningslokalet – oftest fulgt af en forelæsning – efterfulgt af individuelt eller gruppeorienteret ”hjemmearbejde”. Målet er at frigive tiden sammen med de studerende til at arbejde aktivt med det faglige indhold.
- Digital undervisning: En bred betegnelse, der kan spænde over alt fra 100 % online undervisning til traditionel klasserumsbaseret undervisning med digitale elementer, som fx PowerPoint.
Har du brug for en snak om dette i relation til dig egen undervisningsplanlægning, kan du altid henvende dig til CDUL. Vi står klar til at sparre med dig og dele tips og tricks i forhold til at udvikle din digitale PBL praksis.
Brug for konkrete eksempler på, hvordan du kan understøtte din undervisning digitalt?
Så find konkrete eksempler og vejledninger til digitale studieaktiviteter, du kan anvende i din undervisning her:
Aktiver dine studerendeProjekt- og gruppearbejdeSynergi mellem kursus og projekt